Zonneboilers

Een thermisch zonne-installatie wordt ook wel een zonneboiler genoemd. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector (een thermisch zonnepaneel), een pomp en een voorraadvat, de zonneboiler zelf.

Het thermisch zonnepaneel op het dak van je woning wordt geplaatst om de zoninstraling op te vangen en de warmte te absorberen. Hierna (bij voldoende hoge temperatuur), gaat de warme vloeistof van het zonnepaneel naar de zonneboiler waarbij deze het water in de boiler opwarmt en wordt het zonnepaneel opnieuw aangevuld met koude vloeistof. Op deze manier kunnen we verder gaan tot heel uw boiler zich op temperatuur bevindt.

De voordelen

Met behulp van een thermisch zonnepaneel kan je tot maar liefst 60 procent besparen op je energieverbruik voor de verwarming van water voor sanitaire doeleinden.
Een zonneboiler-installatie is relatief goedkoop in aanschaf, zeker als je eerst even op zoek gaat naar de eventuele subsidies die je van de overheid kan krijgen. De zonneboiler is ook bijna onderhoudsvrij en heeft een zeer lange levensduur.
Eenmaal de zonneboiler geplaatst, krijg je gratis groene energie, recht van de zon. De zonneboiler is dus niet alleen een investering om direct geld te besparen, het is ook een investering in de toekomst van uw kinderen!

Het voorverwarmde leidingwater kan dan worden naverwarmd door een warmtepomp of een cv-ketel en stroomt dan naar de sanitaire toestellen zoals een kraan of de douche.

Op jaarbasis neemt een zonneboiler 60 à 70 procent van de warmwaterproductie op zich, wat een mooie besparing oplevert op de energiefactuur.

Warm water voor huishoudelijk gebruik is de tweedegrootste energievreter in een huishouden. De hoeveelheid warm water dat dagelijk verbruikt wordt per persoon is enorm (bad, douche, afwas,…).

ZBX-1

Ecologisch & Economisch

Een zonneboiler-installatie is relatief goedkoop in aanschaf, zeker als je eerst even opzoek gaat naar de eventuele subsidies die je van de overheid kan krijgen. De zonneboiler is ook bijna onderhoudsvrij een heeft een zeer lange levensduur.

Eenmaal de zonneboiler geplaatst, krijg je dus gratis groene energie, recht van de zon. De zonneboiler is dus niet alleen een investering om direct geld te besparen, het is ook een investering in de toekomst van uw kinderen!

ZBX-DEF

Combineren

Je combineert je zonneboilersysteem het best met een condensatieketel op gas of stookolie. Je breidt het systeem dan gewoon uit naar je verwarming. Zo bespaar je ook daar een berg geld dankzij je gratis zonnewarmte.

Bi-Solar komt graag bij jou aan huis voor een energie-audit. Samen bekijken we of een zonneboiler interessant is in jouw situatie.

Citrin Solar

Citrin Solar is een jong innovatief bedrijf gespecialiseerd in de markt van de duurzame verwarmingstechnieken met hoofdzetel in Duitsland. Sinds de aanvang in 2002 ontwikkelt en produceert Citrin Solar thermische hoogrendements zonnepanelen en zonneboilersystemen. Het bedrijf beschikt momenteel over één van Europas modernste robotgestuurde productielijnen met een enorme capaciteit.

CitrinSolar-logo

Voorbeelden

image 1

image 1

image 1

image 1

Contacteer ons nu

Bi-Solar staat voor de hoogste kwaliteit met een persoonlijke service

Wij helpen u graag verder voor al uw projecten, herstellingen of onderhoud!
Contacteer ons nu