Warmtepompen

Warmtepompen bieden vele voordelen voor zowel mens als milieu. Warmtepompen zijn, in tegenstelling tot klassieke systemen die gebruik maken van directe verbranding op gas en/of mazout, veel efficiënter om zowel huizen als kantoren te verwarmen. Het is één van de enige en beste alternatieven als het gaat over het gebruik van hernieuwbare energie.

De warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. We onttrekken via de warmtewisselaar warmte aan de warmtebron (dit kan de bodem of de lucht zijn). Deze opgenomen warmte of thermische energie, wordt op een hogere temperatuur via de warmtewisselaars binnenin de woning afgegeven (vb. vloerverwarming, ventilo’s, sanitair warm water).

Tijdens dit proces wordt in een gesloten kringloop een milieuvriendelijk koelmiddel achtereenvolgens verdampt, gecomprimeerd en opnieuw vloeibaar gemaakt. De werking van een warmtepomp steunt op volgende fysische verschijnselen: Bij verdamping wordt warmte opgenomen, bij condenseren wordt warmte afgestaan. De temperatuur van een gas stijgt bij toenemende druk. De compressor brengt het koelmiddel (primaire vloeistof) op een hogere druk, waardoor ook de temperatuur van het medium stijgt. Deze ontwikkelde temperatuur wordt beschikbaar voor verwarming.

Toepassing:

Warmteafgifte systemen op lage temperatuur zijn het best geschikt om te werken in combinatie met een warmtepomp (vb. vloerverwarming).
Warmtepompen kunnen ook aangewend worden voor de productie van sanitair warm water.

WAPX-1

Merken:

Voor elke oplossing werkt Ivan Bleux telkens met de beste merken in hun specialiteit.  Zo maken wij voor voor warmtepompen zowel gebruik van Vaillant als Stiebel Eltron. Voor beide merken zijn onze technici gekwalificeerd voor levering en plaatsing volgens de regels van de kunst die ons worden opgedragen door de fabrikanten en de courante veiligheidsnormen.

Voordeel

Warmtepompen halen ongeveer 75% van hun energiebehoeften voor de verwarming of de productie van warm water uit de natuur. 25% van de energiebehoefte wordt geleverd door de elektriciteit nodig voor de aandrijving van de compressor.
Warmtepompen zijn, in tegenstelling tot klassieke systemen die gebruik maken van directe verbranding op gas en/of mazout, veel efficiënter om zowel huizen als kantoren te verwarmen.
Met Vaillant en Stiebel Eltron kozen wij naar goeie gewoonte om enkel met de beste en meest kwalitatieve merken te werken.

VAI_Logo_2c_P327C_RZ_0906

stiebel_eltron-logo

Voorbeelden

image 1

image 1

image 1

Contacteer ons nu

Bi-Solar staat voor de hoogste kwaliteit met een persoonlijke service

Wij helpen u graag verder voor al uw projecten, herstellingen of onderhoud!
Contacteer ons nu