Thermische Zonnepanelen

In tegenstelling tot fotovoltaïsche zonnepanelen die licht omzetten in elektriciteit, zetten thermische zonnepanelen de energie van de zon om in warmte.

De zon warmt een metalen geleider (buis) op en daardoor stroomt water dat de warmte meeneemt. Ze worden in combinatie met een zonneboiler gebruikt om op een milieuvriendelijke manier sanitair water op te warmen. Het basisprincipe volgens hetwelk een thermisch zonnepaneel werkt is dat de zon door instraling een vloeistof die door het zonnepaneel stroomt opwarmt. Die vloeistof wordt gebruikt om de woning van warm water te voorzien. Het gaat meestal om een soort koelvloeistof.

Van thermische zonnepanelen zijn er verschillende ontwerpen mogelijk waardoor ze gemakkelijk in de architectuur ingepast kunnen worden.

Een vlakke plaatcollector bestaat uit een ondiepe bak. Die bak is op zijn beurt opgebouwd uit een met vloeistof gevuld buizencircuit, isolatiemateriaal en een zondoorlatende afdekplaat.

De voordelen

Met behulp van een thermisch zonnepaneel kan je tot maar liefst 60 procent besparen op je energieverbruik voor de verwarming van water voor sanitaire doeleinden.
Van thermische zonnepanelen zijn er verschillende ontwerpen mogelijk waardoor ze gemakkelijk in de architectuur ingepast kunnen worden.

Hoe haal je een maximaal rendement met een thermisch zonnepaneel?

Een thermisch zonnepaneel is niet alleen milieuvriendelijk, het verlaagt ook de energiefactuur. Ze staan immers bekend om hun hoge energieopbrengst. Met behulp van een thermisch zonnepaneel kan je tot maar liefst 60 procent besparen op je energieverbruik voor de verwarming van water voor sanitaire doeleinden.

Ze worden meestal gebruikt in combinatie met klassieke verwarmingssystemen. Doordat de zonne-energie het water voorverwarmt, verbruiken die klassieke systemen (zoals bijvoorbeeld een stookolie- of gasketel) minder brandstof. Dat maakt dat je met behulp van een thermisch zonnepaneel op een milieuvriendelijke en duurzame manier water kan opwarmen.

Plaatsing van de thermische zonnepanelen

Wat zeer belangrijk is bij het (laten) installeren van thermische zonnepanelen, is de plaatsing. Thermische zonnepanelen kunnen zowel op een plat als op een hellend dak geïnstalleerd worden. Een ideale en correcte plaatsing is van erg groot belang om een hoog rendement te halen en het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt hangt bovendien af van de oriëntatiegraad. Want hoe minder zuidelijk de panelen gericht zijn, hoe meer je er zal moeten laten installeren. Als je geen plaats hebt op je dak, kan je de thermische zonnepanelen ook gewoon op de grond laten monteren. Op die manier kunnen de panelen perfect naar het zuiden gericht worden om een maximaal rendement te halen.

THZ-01

Citrin Solar

Citrin Solar is een jong innovatief bedrijf gespecialiseerd in de markt van de duurzame verwarmingstechnieken met hoofdzetel in Duitsland. Sinds de aanvang in 2002 ontwikkelt en produceert Citrin Solar thermische hoogrendements zonnepanelen en zonneboilersystemen. Het bedrijf beschikt momenteel over één van Europas modernste robotgestuurde productielijnen met een enorme capaciteit.

THZ-3_308x

CitrinSolar-logo

Voorbeelden

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Schema

Voorbeeld 3

Contacteer ons nu

Bi-Solar staat voor de hoogste kwaliteit met een persoonlijke service

Wij helpen u graag verder voor al uw projecten, herstellingen of onderhoud!
Contacteer ons nu