Combi-Systemen

Een interessante optie die wij aanbieden is een combi-systeem van zonneboiler met een naverwarmer, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp of condensatieketel. Zeker in combinatie met een warmteafgiftesysteem op lage temperatuur, zoals vloerverwarming, bespaart een zonneboiler u aanzienlijk wat energiekosten. Als de woning op lage temperatuur kan verwarmt worden, hoeft de de naverwarmer immers veel minder warmte te leveren.

Zonneboilers en thermische zonnepanelen worden meestal gebruikt in combinatie met klassieke verwarmingssystemen zoals een condensatieketel.

Doordat de zonne-energie het water voorverwarmt, verbruiken die klassieke systemen minder brandstof. Dat maakt dat je met behulp van een thermisch zonnepaneel op een milieuvriendelijke en duurzame manier water kan opwarmen.

Als de verwarmingsinstallatie in de zomer niet moet zorgen voor de verwarming van je woning, zorgen de zonnepanelen voor warm water voor afwaswater, een afwasmachine, je douche en je bad. Op die manier bespaar je in het verbruik van brandstof. In de winter zorgen de zonnepanelen voor de voorverwarming van het water, waardoor de installatie efficiënter wordt en zo minder verbruikt en op die manier wordt er minder CO2 uitgestoten.

Het is ook belangrijk om bij een investering in een zonneboiler te denken aan de leeftijd van je huidige verwarmingsketel. Als die ouder is dan tien jaar, is het het beste om hem meteen te vervangen door een condensatieketel vooraleer je er zonnepanelen op aansluit.

Een oude verwarmingsketel vervangen door een nieuwe condensatieketel zorgt ervoor dat je op het energieverbruik voor de verwarming de belangrijkste besparing al kan waarmaken. Het levert immers een besparing van zo’n 35% op de energiefactuur op. Dat is zo omdat er een hoger rendement is en dus ook een zuiniger verbruik. Het principe van de condensatietechniek is dat de warmte die in de rookgassen zit gerecupereerd wordt.

Met de nieuwste generatie condensatieketels wordt op die manier een rendement van maar liefs 109% behaald. De bijverwarming van een thermisch zonnepaneel zal ook zuiniger verlopen met een nieuwe condensatieketel.

De voordelen

Met behulp van een thermisch zonnepaneel kan je tot maar liefst 60 procent besparen op je energieverbruik voor de verwarming van water voor sanitaire doeleinden.
Een zonneboiler-installatie is relatief goedkoop in aanschaf, zeker als je eerst even op zoek gaat naar de eventuele subsidies die je van de overheid kan krijgen. De zonneboiler is ook bijna onderhoudsvrij en heeft een zeer lange levensduur.
Eenmaal de zonneboiler geplaatst, krijg je gratis groene energie, recht van de zon. De zonneboiler is dus niet alleen een investering om direct geld te besparen, het is ook een investering in de toekomst van uw kinderen!

COMX-1

Contacteer ons nu

Bi-Solar staat voor de hoogste kwaliteit met een persoonlijke service

Wij helpen u graag verder voor al uw projecten, herstellingen of onderhoud!
Contacteer ons nu